Première Sacred Songs Rotterdam - Persbericht

CultureConnection.png

Grounds.png

 

Persbericht, oktober 2017

Première Sacred Songs Rotterdam vrijdag 1 december in Pelgrimvaderskerk

Zestig Rotterdamse zangers van diverse culturen en religies in één concert

Sacred Songs biedt een muzikale wereldreis door de stad Rotterdam met 60 zangers van diverse culturen en religies in één concert. Onder leiding van de befaamde stemkunstenares Monica Akihary zingen zij repertoire rond het thema ‘Pelgrimage’. Samen creëren zij één grensverleggende nieuwe compositie die op vrijdag 1 december in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven-Rotterdam in première gaat.

Brede waaier aan stemmen en zangstijlen

De deelnemers aan Sacred Songs Rotterdam hebben stuk voor stuk fantastische stemmen en presenteren een breed palet aan zangstijlen. Leo Davelaar & G-Project brengen met veel schwung hun eigen unieke ‘Neder-Gospel’. Al Wahda presenteert de islamitische variant van gospel, beter bekend als anasheed. De vijftien mannen en vrouwen van Nazareno vertolken sfeervolle melodieuze liederen uit de Kaapverdiaanse kerk; de Kathedrale Cantorij met soliste Rasha Mansour prachtige meerstemmige choralen en Hannah Verhulst liederen uit de synagoge. Shwan Sulaiman brengt met zijn imposante stemgeluid soefi songs ten gehore en Prewien & koor Indiase spirituele muziek.

Thema ‘Pelgrimage’
Het thema ‘pelgrimage’ van deze 10e editie van Sacred Songs is ontleend aan de naam van de concertlocatie: de Pelgrimvaderskerk, een van de oudste kerken van Rotterdam, gelegen in het historisch hart van de superdiverse wijk Delfshaven. Dit jaar viert de kerk haar zeshonderd jarig bestaan.

 

Muzikale dimensie van religieuze diversiteit

Sacred Songs focust op de muzikale dimensie van de religieuze diversiteit die de hedendaagse Rotterdamse samenleving kenmerkt. Het project richt zich op de zeggingskracht en esthetiek van bezielde muziek en gaat op zoek naar artistieke verbindingen en onderliggende gedeelde waarden.

Artistiek leider Monica Akihary
Monica Akihary is een veelzijdige zangeres, die samen met samen met gitarist Niels Brouwer duo Boi Akih vormt. Haar brede muzikale basis – van westerse tot oosterse genres – komt haar uitstekend van pas als artistiek leider van Sacred Songs. Met een feilloze muzikale intuïtie weet ze de verscheidenheid aan stemmen, genres en klankkleuren samen te smeden in één concertpresentatie.

Sacred Songs-previews in november

In november zijn er op diverse locaties in Rotterdam workshops/previews met koren van Sacred Songs.

Zondag 5 november Laurenskerk - Optreden Shwan Sulaiman bij de opening van de Week van de Dialoog Zondag 12 november Grounds - Optreden Al Wahda in Festival Werelds Delfshaven

Zondag 19 november Centrum Open Haard – Workshop/concert Indiase spirituele muziek door Prewien

Meer data en info: www.culture-connection.org en www.facebook.com/organizationcultureconnection 

 

Praktische informatie concert

Locatie: Pelgrimvaderskerk (Delfshaven), Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam

Datum en tijd: Vrijdag 1 december 2017, 20.30 uur | Entreeprijs: € 12, -

Kaartverkoop via http://www.grounds.nu/agenda/sacred-songs-rotterdam/t

Sacred Songs Rotterdam is een coproductie van Culture Connection en Podium Grounds. Partners zijn Codarts, Nederland in Dialoog, Rotterdams Volkstheater, Open Rotterdam e.a. Subsidiënten: Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kerk en Wereld, Erasmusstichting, Elise Mathilde Fonds, Stichting Volkskracht.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor redactie:

Voor interviews en meer informatie, neem contact op met Marjolein van Ruiten, M +31 (0)6 200 62 844 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bijgevoegde foto’s zijn rechtenvrij; graag naamsvermelding fotograaf Eric Kampherbeek. Voor meer foto’s ga naar de flickraccount:

https://www.flickr.com/photos/culturelekaravaanfotos/sets/72157685908436503

Extra informatie over het project Sacred Songs:

  • Jeanneke den Boer van Culture Connection bij Vrije Geluiden over de inspiratie voor Sacred Songs:

(december 2016)

https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/media~POMS_VPRO_5891375~interview-jeaneke-den-boer~.html

  • Terugblik Sacred Songs Den Haag - bij Vrije Geluiden

http://www.culture-connection.org/bekijk-sacred-songs-op-vpro-vrije-geluiden/

  • VIDEO SACRED SONGS (Den Haag 2016)

https://www.youtube.com/watch?v=maMdjiXUlFg

  • Hits: 721
H.H. LAURENTIUS EN ELISABETH CANTORIJ
  Mathenesserlaan 305
3021 HK Rotterdam

Marc Schaap
Tel: 06-361.456.94

(C) Heijboer Webdesign