Concert in Langeraar

Concert van de Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij in Langeraar

Vrijdagavond 28 oktober 2016 was het zover: de Cantorij trok het bisdom in en gaf een concert in de H. Adrianuskerk te Langeraar. Daarbij verruilden we onze vaste standplaats, de kathedraal van Rotterdam, voor een andere kerk, midden in de polder. Hiermee kreeg de doelstelling, de verspreiding van onbekende en nieuwe kerkmuziek binnen het bisdom, een nieuwe en dynamische wending en kwam op een fijne manier tot uiting.

Op meerdere terreinen bleek dit een verrijkende ervaring. De koorleden vergrootten hun topografische kennis, genoten op weg van en naar de kerk van het fraaie polderlandschap, vonden een prachtige en zeer goed onderhouden kerk met kathedrale allure en ontmoetten vriendelijke mensen. We leerden dat het orgel in deze kerk in 1875 gemaakt is door Lodewijk Ypma uit Alkmaar, de bouwer van een groot aantal dorpsorgels in onze streken. Het is één van zijn grotere werkstukken.

Het programma was uitgebalanceerd en ‘luchtig’. Naast koorwerken waren er diverse solo’s te beluisteren, gezongen door eigen koorleden.

De kwaliteit van zang was zeer goed te noemen en evenaarde de kwaliteit van de vorig jaar uitgebrachte CD “Musica in Passione”. Deze CD is genomineerd voor “De Zilveren Duif Awards” 2016, de vakprijs voor de beste christelijke muziek, toegekend door een professionele jury! Deze CD was tijdens de pauze en na afloop van het concert te koop. 

  • Hits: 1409
H.H. LAURENTIUS EN ELISABETH CANTORIJ
  Mathenesserlaan 305
3021 HK Rotterdam

Marc Schaap
Tel: 06-361.456.94

(C) Heijboer Webdesign