Muzikale leiding

marcschaap

Marc Schaap
In 1987 werd Marc (1958) benoemd tot dirigent en organist van de Kathedraal waar hij de leiding kreeg van het parochieel gemengd koor: "In Honorem Santae Elisabeth" (IHSE).

In 1989 richtte hij de Laurentius en Elisabethcantorij op. Marc studeerde Orgel (Bachelor en Master), Kerkmuziek, Schoolmuziek en Koordirectie. Van 1998 tot 2001 vervulde hij nog een studieopdracht aan de Theologische Faculteit Tilburg (TFT).

Naast zijn functie als kerkmusicus van de kathedraal is hij in dienst van het bisdom Rotterdam op de afdeling pastorale dienstverlening als medewerker voor kerkmuziek, is hij organist en cantor van de parochie Pax Christi te Rotterdam en dirigent van het Middenkoor "Sabra" van de Michaëlkerk te Schalkwijk. Ook is hij coördinator van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging ( www.nsgv.nl ). Vanuit de laatste functie heeft hij zitting in verschillende landelijke bestuursorganen op het terrein van de kerkmuziek. Zie ook: www.marcschaapmuziek.nl

Foto Aart de Kort

Aart de Kort
Aart (geb. 1962) is sinds 2003 als organist aan de kathedraal verbonden. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam bij o.a. Wim van Beek, Jacques van Oortmerssen, Klaas Bolt en Jan Valkestijn.

Behalve als kerkmusicus is hij ook actief als concertgever in binnen- en buitenland, pianist en componist. Zo componeerde hij naast een groot kerkmuzikaal oeuvre o.a. werken voor koor en voor orgel.

Daarnaast geniet hij bekendheid als improvisator en schrijft hij met grote regelmaat in vakbladen over orgelbouw en orgelmuziek. In 2009 is hij onderscheiden met de zilveren medaille van de Societé Academique "Arts-, Sciences et Lettres" te Parijs.

Meer informatie over zijn activiteiten en zijn composities is te vinden op www.aartdekort.nl

Foto Adrian Fernandes Adrian Fernandes
(Curacao, 28 september 1987) zingt van jongs af aan in diverse kerkelijke klassieke koren. Ook werd hij regelmatig gevraagd om naast zijn studie en werk in de verpleging op te treden als solist.
Na diverse concerten en werkdagen met ouderen besliste Adrian dat hij verder moest gaan met zijn studie verpleegkunde. Daarvoor verhuisde Adrian naar Nederland, waar hij zich al snel aanmeldde bij het koor I.H.S.E. en het Kathedrale Cantorij in Rotterdam.
Naast zijn koorlidmaatschap werd hij ook benoemd tot cantor van de kathedraal.
Geïnspireerd door de muzikale praktijk en mede door toedoen van met name Aart de Kort werd hij in oktober 2008 aangenomen op het conservatorium. Inmiddels heeft Adrian als tenor een bloeiende solo carrière opgebouwd die zich niet beperkt tot onze landsgrenzen. Zie ook:www.adrianfernandes.nl
  • Hits: 4053
H.H. LAURENTIUS EN ELISABETH CANTORIJ
  Mathenesserlaan 305
3021 HK Rotterdam
Marc Schaap
Tel: 06-361.456.94